Το πιο σημαντικό “κεφάλαιο” του Πανσιφναικού είναι οι ακαδημίες του. Εδώ τα παιδιά θα μάθουν την πράξη και τη θεωρία του ποδοσφαίρου αλλά κυρίως το “Ευ αγωνίζεσθαι”.

Η Διοίκηση από την αρχή έθεσε ως στόχο τη δημιουργία ακαδημιών. Γιατί θέλει να μεταδώσει το αθλητικό ιδεώδες σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους και νέες του νησιού.

Να δώσει την ευκαιρία στους μικρούς ποδοσφαιριστές, αφού πρώτα θα είναι καλοί μαθητές στο σχολείο, να μάθουν το ποδόσφαιρο σωστά.

Ήδη παιδιά από τις ακαδημίες προπονούνται με την κανονική ομάδα. Θα έχουμε πετύχει το στόχο όταν αυτά τα παιδιά θα στελεχώνουν πλήρως την αντρική ομάδα. Χωρισμένα σε τέσσερα γκρούπ προπόνησης αθλούνται στο κανονικό γήπεδο του Θόλου και στις Καμάρες στο γήπεδο 5Χ5. Θα συμμετέχουν σε αγώνες με τα γύρω νησιά και σε τουρνουά ποδοσφαίρου εδώ στη Σίφνο.

Η ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που προπονούνται, αφού πρόκειται για παιδιά σε πολύ ευαίσθητες ηλικίες, το παιχνίδι και η αθλητική διαπαιδαγώγηση, η προσοχή στην καλή συμπεριφορά αποτελούν για το προπονητικό team βασικές αρχές στον τρόπο δουλειάς τους.

Η συνεχής ενημέρωση στην προπονητική και η εξέλιξη στον τρόπο άθλησης των ακαδημιών με παρακολούθηση σεμιναρίων, επαφή με εξιδεικευμένους στο θέμα επιστήμονες και προπονητές, αποτελούν βασικές αρχές για τη Διοίκηση του Π.Α.Σ.

Τέλος καθιερώνεται συνεχής επαφή με τους γονείς των μικρών αθλητών για συζήτηση και αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων αλλά και για την άριστη οργάνωση του προγράμματος.